Dinde rôtie, farce crémeuse à la pancetta, au citron et aux herbes

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 portions

Składniki

La dinde
  • 1 dinde (5-6 kg, pour 8-10 personnes)
La farce
  • le zeste de 2 citrons jaunes non traités
  • 3 brins de romarin frais
  • 6 brins de thym frais
  • 80 g de pancetta en tranches, coupées en morceaux
  • 150 g de mascarpone
  • ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 1 oignon en quartiers
  • 5 feuilles de laurier déshydratées
  • 175 g de vin blanc
  • 175 g d'eau

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 919.9 kcal / 3849 kJ
Białko 116.8 g
Tłuszcz 42.4 g
Węglowodany 7.3 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 1106.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...