Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 3 œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 15 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de cannelle en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 814.1 kJ / 194.6 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 101.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pots de crème à la vanille
1h 35min
Gâteau aux blancs d'œufs
35min
Semoule au coulis de mangue
1h 50min
Tortilla de pommes de terre en spaghetti
35min
Riz au lait de coco
40min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45min
Truffes à la noisette
1h 10min
Crème dessert à la vanille
1 Std. 25 Min
Nice cream à la banane et vanille
12 Std. 10 Min
Crème dessert à la chicorée
15min
Crème dessert saveur madeleine
20min
Crème dessert aux noisettes
2h 40min