Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
La crème citron
- 60 g de sucre en poudre
- 15 g de fécule de maïs
- 135 g de jus de citron
- 35 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 œufs
- 40 g de beurre doux
La dorure et le montage
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2302 kJ / 553 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette au beurre
1h
Galette classique
1 Std. 35 Min
Verrines à l'orange
1 Std. 15 Min
Pudding vapeur
1h
Fridge cake de Noël
3 godz. 15 min
Minibûche cerise amarena
40min
Nonnettes à l'orange
1 Std. 40 Min
Galette des Rois aux châtaignes
1 Std. 25 Min
Galette à l'ananas et au rhum
1h 10 min
Galette tout chocolat
1 Std. 35 Min
Tarte à la noix de coco
1h
Charlotte aux poires
12 godz. 30 min