Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de poitrine fumée cuite en tranches
- 30 g de beurre
- 250 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 150 g d'eau
- 200 g de lait
- du sel
- 250 g de pâtes sèches, type spaetzles (voir "Conseil(s)")
- 80 g de fromage blanc nature
- 80 g de munster, coupé en dés
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2370 kJ / 567 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Manneles
1h 30min
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 Std. 10 Min
Bibeleskaes alsacien
25min
Coquillettes au jambon, petits pois et menthe
20min
Streusel
2h
Effiloché de lapin à la moutarde et champignons, poêlée de spaetzle
1h 30min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14h 15min
Spätzles aux girolles
50min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1h 55 min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3 Std.
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min