Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de poitrine fumée cuite en tranches
- 30 g de beurre
- 250 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 150 g d'eau
- 200 g de lait
- du sel
- 250 g de pâtes sèches, type spaetzles (voir "Conseil(s)")
- 80 g de fromage blanc nature
- 80 g de munster, coupé en dés
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2370 kJ / 567 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
Streusel
2u.
Manneles
1h 30 min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14ωρ. 15 λεπτ.
Galettes de viande et choucroute
40min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1h 10min
Bibeleskaes alsacien
25min
Pâté lorrain
15 Std. 30 Min
Effiloché de lapin à la moutarde et champignons, poêlée de spaetzle
1h 30 min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35min
Spätzles aux girolles
50min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min