Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
700
g de courge butternut, coupée en morceaux
lub 700 g de chair de potiron, coupée en morceaux - 850 g de bouillon de volaille reconstitué (1 cube + 850 g d'eau)
- 30 tranches de chorizo, sans la peau (0.5 cm)
- 30 g d'huile d'olive
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de crème liquide entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1632 kJ / 394 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de cucurbitacées au chorizo
30min
Crème de chou-fleur
30min
Velouté de potiron au fromage ail et fines herbes
40min
Crème de butternut aux châtaignes
35 Min
Soupe de panais
35 Min
Soupe de butternut, curry et amandes
35 Min
Soupe de potimarron au lard et tête-de-moine
50 Min
Crème de petits pois
40min
Crème de chou-fleur
40min
Soupe de panais à la cannelle
45min
Crème d'endive au colombo
30min
Crème de courgette au bleu
25 min