Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de navets, coupés en morceaux
- 200 g de carottes, coupées en morceaux
- 350 g de panais, coupés en morceaux
- 500 g d'eau
- 250 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 250 g de lait
- 30 g de beurre demi-sel
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 881 kJ / 210 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Purée panais potiron
45min
Purée butternut-noisettes
50 Min
Purée aux saveurs asiatiques
40min
Purée potiron-orange
30 Min
Purée aux trois racines
45min
Mousseline de céleri-rave
45min
Purée carotte-coco
40min
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45min
Purée céleri-pomme
45min
Purée de panais aux vapeurs d'orange
40min
Purée carotte-pomme de terre
25 Min
Purée de céleri
25 Min