Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de navets, coupés en morceaux
- 200 g de carottes, coupées en morceaux
- 350 g de panais, coupés en morceaux
- 500 g d'eau
- 250 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 250 g de lait
- 30 g de beurre demi-sel
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 881 kJ / 210 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Purée de topinambour au chocolat blanc
40 min
Purée carotte-pomme de terre
25 min
Purée aux trois racines
45 min
Purée potiron-orange
30 min
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45 min
Purée de céleri
25 min
Purée de butternut et roulé de veau
50 min
Purée de patate douce au gingembre
30 min
Purée céleri-pomme
45 min
Mousseline de céleri-rave
45 min
Purée panais potiron
45 min
Purée de panais aux vapeurs d'orange
40 min