Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
700
g de rhubarbe fraîche, épluchée et coupée en tronçons (2-3 cm)
lub 700 g de rhubarbe surgelée, en tronçons (2-3 cm), préalablement décongelée - 40 g d'eau
- 100 g de sucre roux, à ajuster en fonction de vos goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 487 kJ / 113.5 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de rhubarbe à la vanille
6h
Compote poire-rhubarbe
25min
Trifle à la rhubarbe
2h 45min
Compote de rhubarbe sur sablé breton, glace au fromage blanc
4 godz.
Compote rhubarbe fraise
35min
Confiture fraise-rhubarbe à la cardamome
24h
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55min
Tôt-fait à la rhubarbe
1 godz. 15 min
Clafoutis léger à la rhubarbe
1 godz.
Clafoutis à la rhubarbe
55min
Compote rhubarbe-pomme-framboise
20min
Tarte à la rhubarbe
1 godz.