Wersje kompatybilne
Polenta al nero di seppia con ragù di calamari
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù di calamaretti
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di calamari freschi, a striscioline
- 60 g di vino bianco secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
Polenta
- 1500 g di acqua
- 2 bustine di nero di seppia liquido
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di mais bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2606 kJ / 623 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 85.1 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Anelli di totano in umido
30 min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 godz.
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 min
Anelli di totano su crema di piselli
40min
Bavette con scampi all'arancia
15 min
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45min
Linguine con scampi al limone
20min
Polpetti affogati
45min
Gamberoni zafferano e arancia
30 min
Mousse di baccalà
45min
Moscardini al limone
30 min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40min