Polenta al nero di seppia con ragù di calamari

Polenta al nero di seppia con ragù di calamari

4.4 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

Ragù di calamaretti
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 600 g di calamari freschi a striscioline
  • 60 g di vino bianco secco
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 20 g di concentrato di pomodoro
  • 1 pizzico di sale
Polenta
  • 1500 g di acqua
  • 2 bustine di nero di seppia liquido
  • 1 cucchiaio di sale grosso
  • 15 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di farina di mais bramata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 27.9 g
Kalorie 2606 kJ / 623 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 85.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...