Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di scalogno a pezzi
- 80 g di sedano a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di fave fresche, sgranate
- 450 g di acqua
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 50 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- crostini di pane, a piacere
- pinoli, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 749 kJ / 179 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di verza al vino bianco
50 min
Zuppa di lenticchie e zucca
45 min
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40 min
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40 min
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50 min
Gazpacho di zucchine con stracciatella e guanciale
1 Std.
Vellutata di carciofi e taleggio
55 Min
Zuppa di fave
50 min
Vellutata di fave, asparagi e limoni
30min
Vellutata di finocchi, mele e speck
50 min
Granita alla ricotta
10 Min
Canapè con patè di asparagi
5 Std. 30 Min