Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa saporita
- 70 g di pomodori secchi
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, sciacquati
- 30 g di olive verdi denocciolate
- 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 30 g di olio extravergine di oliva
Uova in cocotte
- 4 uova
- 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di pepe bianco macinato
- 2 - 3 fili di erba cipollina fresca sminuzzati
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 879 kJ / 210 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 245.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Uova alla piemontese
45 dk
Uova in cocotte con spinaci e bacon
30 Min
Uova all'occhio di bue cotte a vapore
15 Min
Cocottine uova, piselli e prosciutto
30 Min
Uova al funghetto
40 Min
Uova in cocotte al tartufo
20 min
Carpaccio di patate con salsa tapenade
35 dk
Insalata con pesche con vinaigrette ai mirtilli
20 min
Cirighet
30 Min
Tortino di broccoli e speck in vasocottura
1sa 30 dk
Insalata greca tiepida in vasocottura
1sa
Lasagne al radicchio e provola in vasocottura
1sa 30 dk