Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 20 g de beurre
- 20 g d'huile d'olive
- 10 g de persil frais
-
300
g de champignons sauvages variés surgelés
lub 300 g de champignons sauvages variés en bocal - du sel
- du poivre moulu
- 800 g d'eau
- 1 c. à café rase de sel
- 250 g de lait
- 175 g de polenta
- 130 g de mozzarella râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1563 kJ / 374 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Veau bolognaise et polenta
35min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25min
Polenta aux champignons et saint-jacques
20 min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15min
Gratin de polenta à l’italienne
55min
Polenta aux olives
45 min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 min
Tomates farcies aux herbes, polenta aux olives
45 min
Polenta au gorgonzola
25min
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40 min
Polenta crémeuse à la cannelle, asperges et bresaola
40 min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 min