Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de courge butternut
- 750 g d'eau
- 300 g de farine, et un peu pour fariner
- 2 jaunes d'œufs
- ½ c. à café bombée de sel
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 100 g de beurre demi-sel
- poivre moulu
- 50 g de parmesan fraîchement râpé
- 1 pincée de romarin frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2311 kJ / 553 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 58 g
Alternatywne przepisy
Risotto au potimarron
1 godz.
Miniröstis de carottes nouvelles au cumin
25min
Gnocchis de courge au lait d'amande
1h 5min
Gnocchi au potiron jaune
1 godz. 15 min
Gnocchi aux épinards
1h 5min
Croquettes de chou-fleur au parmesan
55 min
Gaufres patate douce et épices
50min
Gnocchis de patate douce
40min
Mini-gaufres carotte-chorizo
1 godz.
Risotto au potiron
35min
Gnocchis
45min
Gaufre de légumes
35min