Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oignons frais, coupés en deux (gardez le vert pour le dressage)
- 150 g de lardons fumés
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 500 g de petits pois frais, écossés
- 150 g d'eau
- 4 œufs
- 150 g de pain de campagne, coupé en gros croûtons
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1891 kJ / 451 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paupiettes, carottes nouvelles et jus aux herbes
1h
Poireaux vinaigrette au miso
35 min
Fond d'artichaut à la framboise
1h 10min
Œufs mollets, ratatouille et jambon
40 min
Œufs brouillés, asperges et tartines
25 min
Œufs brouillés aux asperges
35 min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35 min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 min
Couscous et poivrons vapeur
35 min
Epinards à la crème
25 min
Saucisses de volaille, lentilles et carottes
45 min
Poireaux vinaigrette
35 min