Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oignons frais, coupés en deux (gardez le vert pour le dressage)
- 150 g de lardons fumés
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 500 g de petits pois frais, écossés
- 150 g d'eau
- 4 œufs
- 150 g de pain de campagne, coupé en gros croûtons
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1891 kJ / 451 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poêlée de carottes au beurre de coriandre
25 Min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25 Min
Poireaux vinaigrette
35min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35min
Poireaux vinaigrette au miso
35min
Endives braisées gratinées au parmesan
50 Min
Epinards à la crème
25 Min
Salade de lentilles aux radis grillés et œuf mollet
1 Std. 15 Min
Fagots de haricots verts, pommes de terre vapeur et beurre au thym
50 Min
Fond d'artichaut à la framboise
1 Std. 10 Min
Moules marinières
30 Min