Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en quatre
- 1000 g de tomates mûres, coupées en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 12 feuilles de basilic frais (et 2 poignées hachées grossièrement pour le montage)
- 1 filet d'huile d'olive
- 80 g de parmesan, coupé en cubes
- 600 g d'eau
- 800 g d'aubergines, pelées et coupées en lamelles de 0,5 cm d'épaisseur (3 aubergines)
- 300 g de mozzarella, coupée en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1070 kJ / 257 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'aubergines et de tomates
2h 30 min
Aubergine farcie
1 godz. 5 min
Cannelloni d'aubergine à la tomate
1h 20 min
Aubergines à la bonifacienne
2h
Moussaka
1h 40min
Aubergines farcies
1h 15 min
Parmigiana d'aubergine
1h 30min
Tian aux anchois, olives et romarin
1h 20 min
Lasagne végétarienne à la mozzarella
1h 20 min
Gratin de courgette
1h 20 min
Lasagne sans pâte aux légumes
1h 30min
Gratin d'aubergine au parmesan
1h 30min