![Caserecce alla verza e pasta di salame Caserecce alla verza e pasta di salame](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/05BA538E-33D4-4460-8FEE-E4081BC984E4/Derivates/7a930960-964e-40e7-ac45-829529343422.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 60 g di cipolla in quarti
- 70 g di carota a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di pasta di salame
- 80 g di foglie di verza a listarelle
- 650 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo caserecce
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2278.2 kJ / 544.5 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 142.5 mg
Alternatywne przepisy
Farfalle con crema di cavoletti di Bruxelles e anacardi
35 Min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1 godz. 5 min
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40p
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 Min
Pasta integrale risottata con cavolo romano
40p
Riso e verze
1 Std. 10 Min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40p
Riso, verze e luganega
40p
Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano
40p
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40p
Penne in crema di gambi
35 Min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 Min