Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 70 g di peperone verde, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cipolla rossa a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di passata di pomodoro
- 2 cucchiaini di salsa piccante, rossa
- 600 g di patate, pelate e a pezzi (4 cm)
- 400 g di brodo di pesce
- ½ cucchiaino di sale
- 500 g di polpo precotto a pezzi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 903 kJ / 216 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari cipolle e patate
50 分钟
Pasta alla genovese con ossobuco alla milanese su fonduta di Parmigiano (di Maurizio Rosazza)
3 Std. 40 Min
Panzanella di pescatrice e peperoni
3h
Fideuá di polpo
1小时 10 分钟
Insalata di calamari vietnamita (Goi muc)
1h
Minestra di vongole con maltagliati
1小时 30 分钟
Anatra all'orientale con funghi, verdure e riso
1h 5 min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 分钟
Zuppa di pesce Maiorchina
45min
Polpo in bottiglia
9 Std. 10 Min
Zuppa di pesce misto
40min
Calamari alla napoletana
40min