![Marmitako di polpo Marmitako di polpo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF72FD95-54B2-4C98-A175-66B1FEEC5676/Derivates/EE3D87A9-B453-4C20-AEE9-FD4C62F343A3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 70 g di peperone verde, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di cipolla rossa a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di passata di pomodoro
- 2 cucchiaini di salsa piccante, rossa
- 600 g di patate, pelate e a pezzi (4 cm)
- 400 g di brodo di pesce
- ½ cucchiaino di sale
- 500 g di polpo precotto a pezzi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 903 kJ / 216 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di agnello con cipolle
55 Min
Polpo in rosso
35min
Polpetti affogati
45min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Riso patate e cozze
1 Std.
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
Brak ocen
Insalata di polpo con dressing al lime
1 Std.
Agnello in umido
1 Std. 20 Min
Polpo al vino rosso
1 Std.
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1 Std. 5 Min
Paella
1h 50min
Riso ai frutti di mare
1 Std. 40 Min