Busiate al forno con pesto alla trapanese

Busiate al forno con pesto alla trapanese

3.1 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • di patate a cubetti (1 cm)
    200 g
  • di melanzane a cubetti (1 cm)
    200 g
  • di sale grosso
    2 cucchiaini
  • di mandorle tostate non salate
    100 g
  • spicchi di aglio a metà
    4
  • di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di pecorino a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di pomodori freschi in quarti
    700 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di acqua
    500 g
  • pangrattato q.b.
  • di pasta secca tipo busiate
    400 g
    400 g di pasta secca, tipo fusilli

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 529 kcal / 2213 kJ
Białko 18.2 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 59.6 g
Błonnik 7.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...