Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di patate a cubetti (1 cm)
- 200 g di melanzane a cubetti (1 cm)
- 2 cucchiaini di sale grosso
- 100 g di mandorle tostate non salate
- 4 spicchi di aglio a metà
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 700 g di pomodori freschi in quarti
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua
- pangrattato q.b.
-
400
g di pasta secca tipo busiate
lub 400 g di pasta secca tipo fusilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2213 kJ / 529 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
Alternatywne przepisy
Timballo di anelletti al forno
1h 40min
Granita di mandorle
10min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Ravioli con cuore di nduja e pesto di melanzane
1 Std.
Pasta con crema di fave e salmone
35 min
Granita di gelsi
15 Min
Pesto alla trapanese
20 Min
Granita al pistacchio
6h 30min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 Min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 Min
Pesto alla siciliana
15 Min
Panelle
1 Std. 25 Min