Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di patate a cubetti (1 cm)
- 200 g di melanzane a cubetti (1 cm)
- 2 cucchiaini di sale grosso
- 100 g di mandorle tostate non salate
- 4 spicchi di aglio a metà
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 700 g di pomodori freschi in quarti
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua
- pangrattato q.b.
-
400
g di pasta secca tipo busiate
lub 400 g di pasta secca tipo fusilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2213 kJ / 529 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
Alternatywne przepisy
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30min
Pesto alla siciliana
15 Min
Granita di gelsi
15 Min
Granita al pistacchio
6 Std. 30 Min
Tortiglioni in salsa eoliana
40min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50min
Pappardelle con macco di fave fresche
55p
Pesto alla trapanese
20min
Pesto di pomodori secchi e aglio
10min
Vermicelli aglio e olio
25min
Timballo di anelletti al forno
1h 40 min
Panelle
1 Std. 25 Min