JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin

JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin

4.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La crème anglaise Passion
  • fruits de la Passion (120 g de jus env.)
    16
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    110 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de sucre en poudre
    25 g
La gelée pom-Passion
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    1
  • fruits de la Passion (100 g de jus env.)
    12
  • de jus de pomme verte
    100 g
  • d'agar-agar (½ sachet)
    1 g
La meringue
  • de blanc d'œuf (3 œufs moyens)
    90 g
  • de sucre en poudre
    160 g
  • de manzana
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 516 kcal / 2166 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 10.5 g
Węglowodany 66.5 g
Błonnik 36.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...