Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'amandes décortiquées
- 1 chou-fleur, de belle taille
- 350 g d'eau
- 100 g de fromage manchego
- 350 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre, à température ambiante
- sel fin
- poivre blanc moulu
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2401 kJ / 576 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 51 g
Alternatywne przepisy
Pâtes courtes au romanesco et citron
40 dk
Gratin de fenouil
35 dk
Gratin de chou-fleur au fromage manchego et amandes
1sa
Poireaux, oignons, tomate et croûtons de polenta
30 Min
Dinde aux blettes et champignons
40 dk
Tortilla aux pois gourmands
45 dk
Tarte asperge-ricotta
1h 25min
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50 dk
Gratin de chou-fleur au kasha
1 Std. 5 Min
Gratin de poireaux à l'orange
1sa
Polenta, oignons confits et chèvre doux
40 dk
Gratin de brocoli au parmesan
1 Std. 5 Min