Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'amandes décortiquées
- 1 chou-fleur, de belle taille
- 350 g d'eau
- 100 g de fromage manchego
- 350 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre, à température ambiante
- sel fin
- poivre blanc moulu
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2401 kJ / 576 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 51 g
Alternatywne przepisy
Gratin de brocoli au parmesan
1h 5 min
Gratin de fenouil au fromage
55 min
Chou-fleur à la tomate et aux anchois
1h 10 min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min
Courgettes farcies aux herbes de Provence
1h 10 min
Gratin de chou-fleur au kasha
1h 5 min
Gratin de fenouil
35 min
Crumble aux noisettes, haricots verts et champignons
1h 25 min
Gratin de blette au tofu soyeux
1h
Tarte au navet et au cantal
1h 30min
Chou-fleur en soufflé
55 min
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1h 15 min