Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldo dashi
- 2 trozos de alga kombu
- 1000 g de agua
- 2 cucharadas de copos de bonito deshidratado (katsuobushi)
Sopa de miso
- 1 cucharada de alga wakame deshidratada
- 80 g de pasta miso blanco (shiro miso) o rojo (aka miso)
- 4 setas shiitake frescas (cortadas en láminas, sin tronco)
- 200 g de tofu firme (cortado en dados de 1 cm)
- 2 de cebolletas rectas tiernas (cortadas en rodajas finas diagonales)
-
3
pellizcos de ito togarashi (mezcla de 7 especias japonesa)
lub 3 pellizcos de condimento de chile en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 323.7 kJ / 77.3 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ramen vegano
1 Std.
Ramen con pollo y pak choi - Japón
45 Min
Pepinos con algas wakame (Sunomono)
40 Min
Sopa de miso con vegetales
20 Min
Sopa tailandesa de langostinos. Manzanas con especias
1 Std. 15 Min
Khao Tom (Sopa de arroz thai)
30 Min
Sopa picante de coco y langostinos
30 Min
Sopa vietnamita sin gluten
40 Min
Sopa de setas shiitake, pak choi y fideos - China
50 Min
Sopa de shiitake, lima y azafrán
25 Min
Sopa de miso
25 Min
Sopa de fideos japoneses
1 Std. 15 Min