Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pannacotta
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 50 g de sucre en poudre
- 1 zeste de citron jaune non traité
- 300 g de lait
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
Le lemon curd
- 1 citron jaune non traité (zeste et 60 g de jus env.)
- 50 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de beurre doux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1409 kJ / 338 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15 min.
Blanc-manger coco-ananas
4h 15 min.
Verrines choco-caramel-speculoos
3 Std. 40 Min
Tarte au citron destructurée
20min
Pannacotta à la coco et à la grenade
4h 15 min.
Minipannacottas à la pistache
6 Std. 20 Min
Pannacotta au melon
2 Std. 15 Min
Pannacotta noix de cajou, coulis de framboises
2 Std. 30 Min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2 Std. 30 Min
Pannacotta légère à la noix de coco, coulis de fruits rouges
2 Std. 10 Min
Tarte au citron destructurée
20min
Pannacotta aux myrtilles
4 godz. 30 min