Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 100 g de sucre glace maison
- 200 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 370 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
La garniture
- 500 g de rhubarbe, coupée en tronçons (1 cm env.)
- 200 g de sucre en poudre
- 500 g de fraises, équeutées
- 50 g de blancs d'œufs (2 blancs)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2269 kJ / 539 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 76.4 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35 min
Eton mess, fraises et rhubarbe
1h 10min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14hod. 15min
Tarte à la rhubarbe
1h
Tartelette à la rhubarbe
2h 45 min
Gratin fraise-rhubarbe
25min
Tarte amandine aux cerises
2j 30 menit
Minitartelettes rhubarbe-framboise meringuées
2h
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2j 30 menit
Crumble pomme fraise rhubarbe
45min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2j 30 menit
Tartelettes aux quetsches
45min