Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 100 g de sucre glace maison
- 200 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 370 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 œuf
- 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
La garniture
- 500 g de rhubarbe, coupée en tronçons (1 cm env.)
- 200 g de sucre en poudre
- 500 g de fraises, équeutées
- 50 g de blancs d'œufs (2 blancs)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2269 kJ / 539 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 76.4 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dacquoise aux framboises
2h
Minitartelettes rhubarbe-framboise meringuées
2h
Gratin fraise-rhubarbe
25 Min
Tartelette à la rhubarbe
2h 45min
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35min
Tartelettes aux quetsches
45min
Tarte à la rhubarbe et aux amandes
3 godz. 40 min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2 Std. 30 Min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14 Std. 15 Min
Tarte aux mirabelles
50min
Crumble pomme fraise rhubarbe
45min
Tarte à la rhubarbe
1 Std.