Gâteau nantais d'Eric Guérin

Gâteau nantais d'Eric Guérin

4.4 121 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 parts

Składniki

Le biscuit
  • 250 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 80 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 150 g de jaunes d'œufs (7-8 jaunes d'œufs)
  • 200 g de sucre en poudre
  • 3 c. à café de levure chimique (1 sachet et demi)
  • 150 g d'amandes en poudre
  • 60 g de rhum
Le glaçage
  • 1 blanc d'œuf
  • 275 g de sucre glace
  • 60 g de rhum

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 563.1 kcal / 2367 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 33.6 g
Węglowodany 54.4 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...