Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 250 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 80 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 150 g de jaunes d'œufs (7-8 jaunes d'œufs)
- 200 g de sucre en poudre
- 3 c. à café de levure chimique (1 sachet et demi)
- 150 g d'amandes en poudre
- 60 g de rhum
Le glaçage
- 1 blanc d'œuf
- 275 g de sucre glace
- 60 g de rhum
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2367 kJ / 563.1 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau nantais et glace au rhum
13 godz. 15 min
Far breton aux pruneaux
1 godz. 10 min
Bisque de saint-jacques, crostini au romarin et huile d'olive au citron
5h 10min
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30 min
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12h
Gâteau magique à la noix de coco
1 godz. 30 min
Pain de Gênes
1h
Gâteau nantais
1h
Gâteau breton aux pruneaux
12h
Tarte amandine aux poires
3h 25min
Quatre-quarts aux poires
55 min
Tarte au libouli
2h 45min