素卤肉浇头

素卤肉浇头

3.0 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 35 min
6 人份

Składniki

  • 切片
    10 克
  • 八角
    1 颗
  • 干辣椒
    2 根
  • 30 克
  • 杏鲍菇 切丁,1×1厘米
    150 克
  • 干香菇 水发后沥干切丁,1×1厘米
    5 朵
  • 新鲜香菇 切丁,1×1厘米
    150 克
  • 干桃胶 提前12小时泡发,泡发沥干后约重350克
    40 克
  • 冰糖
    30 克
  • 生抽
    2 汤匙
  • 老抽
    1 汤匙
  • 100 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 3.7 g
Kalorie 550.2 kJ / 131.5 kcal
Tłuszcz 5.7 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 19.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...