Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą

Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą

4.1 103 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

Krewetki kajuńskie
  • 250 g krewetek, surowych, dużych, obranych
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • 1 łyżeczka czosnku, mielonego
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Krem z awokado
  • 1 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
  • 160 g śmietanki kokosowej
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki czosnku, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Salsa ananasowa
  • 10 g kolendry, świeżej
  • 1 cebula szalotka przekrojona na pół
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
  • 180 g ananasa, świeżego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 10 - 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 12 liści sałaty rzymskiej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 311 kcal / 1291 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 8.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...