Urządzenia i Akcesoria
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
Krewetki kajuńskie
-
250 g krewetek, surowych, dużych, obranych
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka czosnku, mielonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Krem z awokado
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone na kawałki
-
160 g śmietanki kokosowej
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Salsa ananasowa
-
10 g kolendry, świeżej
-
1 cebula szalotka przekrojona na pół
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
180 g ananasa, świeżego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
10 - 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek
-
12 liści sałaty rzymskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.5 g
Kalorie
1291 kJ /
311 kcal
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
8.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Tacos z krewetkami i ananasem
45 min
Krewetkowy afrodyzjak
30 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Sałatka sycylijska z krewetkami
40 min
Koktajl z krewetek
45 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Cytrynowo-ziołowe burgery z łososia z cukinią w parmezanie
1 godz.
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Krewetki Kung Pao
45 min