![Sage and buckwheat stuffing balls Sage and buckwheat stuffing balls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A2381B3-7FA1-4775-8120-7C458E9E2CB7/Derivates/8CF4C5CA-2EE4-45B9-8615-7CC0A5C3FFB5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g filtered water
- 30 g dried porcini mushrooms
- 1 tsp stock paste (see Tips)
- 1 dried bay leaf
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- ¾ tsp salt
- 30 g extra virgin olive oil
- 180 g buckwheat groats
- 2 brown onions, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 tsp dried sage
- ½ tsp dried mixed herbs
- 1 apple, cored and cut into quarters
- 25 g slivered almonds
- 10 g psyllium husks
- 1 tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 953.1 kJ / 226.9 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Błonnik
- 7.5 g
Alternatywne przepisy
Vegan mayonnaise
15min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Savoury tofu quiche
1h 30min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1h 30min
Vegan parmesan shards
3h 55min
Raw pineapple and turmeric cake
5h 20min
Kimchi queso dip
3 Std. 15 Min
Plant-based parmesan
5 min
Dairy free tzatziki
24h 5min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 Std. 5 Min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40 min
Vegan gravy
40min