Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de cassonade
- 10 - 15 feuilles de basilic frais
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
-
200
g de biscuits au beurre, type Petit Beurre
lub 200 g de biscuits, type Thé de Lu - 200 g de ricotta
- 60 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 35 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 6 - 8 abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1444 kJ / 345 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Tatin de tomates cerise au chorizo
1h 15min
Gaspacho de melon, pancetta grillée, pignons et basilic
55min
Fraîcheur de nectarine
25min
Bar en croûte de fruits secs
45min
Cheesecake salé au poivron
45min
Gratin d'abricots façon frangipane
55min
Menu light - Salade aux figues, raisins, feta et quinoa
30min
Gratin de figues
25min
Bavarois de roquefort au raisin rouge et aux noix
1h 35min
Cheesecake à la myrtille et au mascarpone
3 Std. 30 Min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2u. 5min