Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de beurre mou, en morceaux
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 561 kJ / 132 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au yaourt
1h 50min
Pains au lait façon "tangzhong"
24u.
Petits pains au muesli
1h 40min
Pain complet
5h
Pain au levain
8h
Pain de mie
3h 20min
Pain aux figues
4h
Baguette tradition et baguette épi
5 Std. 15 Min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain viking au sésame
3h 10min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Pain aux graines
5h