Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de beurre mou, en morceaux
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 561 kJ / 132 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Pain de seigle
2h 40min
Pain aux noix
3h 15min
Baguette viennoise
4h 25min
Pain de seigle
5h
Pain de campagne
4h
Pain complet
5h
Pain de mie moelleux
3h 25min
Petits pains au muesli
1h 40min
Pain complet rapide
1 godz. 20 min
Pain aux graines
5h
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min