Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La gelée de griotte
- 25 g de sucre en poudre
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 300 g de griottes surgelées
La dacquoise à la pistache
- 170 g de sucre en poudre
- 20 g de fécule de maïs
- 40 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 50 g d'amandes en poudre
- 3 blancs d'œufs
Le crémeux à la pistache
- 2 sachets d'agar-agar (4 g)
- 100 g de sucre en poudre
- 300 g de lait
- 100 g de pâte de pistache
- 4 jaunes d'œufs
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
La finition
- 70 g de sucre en poudre
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 300 g de griottes surgelées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1766.5 kJ / 422.6 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15h
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15h
Bavarois pêche et fruits d'été
12óra 45p
Le rose-framboise
5h
Bavarois à l'abricot
12h
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
La dacquoise aux fruits d'été
15 godz. 45 min
Bavarois à la framboise sur gâteau noix et chocolat
13 Std. 15 Min
Entremets coco-passion-papaye
24h
Bavarois à la mangue
7 Std.
Bavarois poire-chocolat
14h 30 min
Bavarois aux fraises
6 godz. 25 min