Bavarois griotte-pistache

Bavarois griotte-pistache

4.2 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
10 parts

Składniki

La gelée de griotte
  • 25 g de sucre en poudre
  • 1 sachet d'agar-agar (2 g)
  • 300 g de griottes surgelées
La dacquoise à la pistache
  • 170 g de sucre en poudre
  • 20 g de fécule de maïs
  • 40 g de pistaches, décortiquées et non salées
  • 50 g d'amandes en poudre
  • 3 blancs d'œufs
Le crémeux à la pistache
  • 2 sachets d'agar-agar (4 g)
  • 100 g de sucre en poudre
  • 300 g de lait
  • 100 g de pâte de pistache
  • 4 jaunes d'œufs
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
La finition
  • 70 g de sucre en poudre
  • 1 sachet d'agar-agar (2 g)
  • 300 g de griottes surgelées

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 6.8 g
Kalorie 1766.5 kJ / 422.6 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 57.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...