Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel de café
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g d'espresso chaud
- 15 g de beurre doux
La crème glacée
- 4 jaunes d'œufs
- 75 g de sucre en poudre
- 300 g de lait
- 50 g de liqueur d'amande, type Amaretto
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1066 kJ / 255 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au café et à la vanille
5h 15min
Carré feuilleté aux champignons
1 godz. 45 min
Verrines à l'orange
1h 15min
Crème d'amande aux raisins
1 godz. 40 min
Blanc-manger fraise rhubarbe
40 dk
Le merveilleux
3h 40min
Le drômois
12hod. 45min
Choux meringués aux fruits de la Passion
2 Std. 45 Min
Mousse au caramel salé
4h 30min
Soufflé glacé comme un Irish coffee
3h 45min
Bavarois à la framboise sur gâteau noix et chocolat
13h 15 min
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3 Std. 15 Min