Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel de café
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g d'espresso chaud
- 15 g de beurre doux
La crème glacée
- 4 jaunes d'œufs
- 75 g de sucre en poudre
- 300 g de lait
- 50 g de liqueur d'amande, type Amaretto
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1066 kJ / 255 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au caramel salé
4 Std. 30 Min
Crème d'amande aux raisins
1 Std. 40 Min
Omelette norvégienne revisitée
5h
Sorbet citron
8 Std. 30 Min
Carrés menthe-chocolat
5h
Crème brûlée
2 godz. 40 min
Glace à la vanille
12h
Ananas givré à la sauge
12h
Brocéliande (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
10 Std.
Soufflé glacé comme un Irish coffee
3h 45min
Glace au chocolat
12h
Crème glacée mascarpone
5h