Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Wasser
- ½ TL Salz
- 250 g Reis
- 6 Chicorée, halbiert
- Zitronensaft zum Würzen
- Kräutersalz zum Würzen
Zitronensauce
- 50 g Butter, in Stücken
- 20 g Mehl
- 4 Eigelb
- 30 g Zitronensaft
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1821 kJ / 434 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1h
Mangoldcremesuppe
30 min
Chicoréesalat mit Süßkartoffel-Bärlauch-Dressing
45 min
Seehecht-Medaillons mit Rote-Bete-Rucola-Salat
1h 15min
Frische Artischocken
55 min
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1h
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50min
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30 min
Brokkoli-Gorgonzola-Pasta
30 min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 min
Nudel-Brokkoli-Auflauf mit Tomatensalat
1h
Rote-Bete-Salat
1h 15min