
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel Petersilie abgezupft
- 1 Zwiebel halbiert
- 2 EL Butterschmalz
- 350 g Kartoffeln in Stücken
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Bestreuen
- 450 g Chicorée
- 100 g Sahne
- 100 g Nordseekrabben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 262 kcal / 1095 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 min
Apfel-Porree-Cremesuppe
55 min
Endiviensalat-Suppe
35 min
Chicorée-Apfelsuppe mit Sesam-Räuchertofu
35 min
Chicorée-Cremesüppchen
35 min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45 min
Apfel-Sellerie-Suppe
40 min
Wirsing-Käse-Suppe
45 min
Grünkohlsuppe mit Salami-Zwiebel-Topping
45 min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45 min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 min
Pastinaken-Cremesuppe
45 min