![Mangoldcremesuppe Mangoldcremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0B28FB11-0953-449D-BD85-044C84A4BE0B/Derivates/600887c0-123e-467d-bb97-43dc946c0db0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Hafer
- 600 g Mangold, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 700 g Wasser
- ½ TL Salz
- ¼ TL Muskat
- 200 g Champignons, in Scheiben (2 mm)
- 100 g Crème fraîche
- 50 g Weißwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 491 kJ / 117 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45min
Mangold-Ingwer-Suppe
40 Min
Fenchel-Quinoa-Suppe
25 min
Grünkohlcremesuppe
45min
Chicoréesalat mit Süßkartoffel-Bärlauch-Dressing
45min
Rote Bete Tikki
1 Std.
Rotkraut-Orangensuppe mit Apfelmus und Preiselbeeren
35min
Endiviensalat-Suppe
35min
Chicorée-Apfelsuppe mit Sesam-Räuchertofu
35min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 Min
Mangoldcremesuppe mit Hack
35min
Mangoldwickel
1 Std.