Mangoldcremesuppe

Mangoldcremesuppe

3.0 49 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
5 Portionen

Składniki

  • Hafer
    30 g
  • Mangold in Stücken
    600 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Wasser
    700 g
  • Salz
    ½ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Champignons in Scheiben (2 mm)
    200 g
  • Crème fraîche
    100 g
  • Weißwein
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 117 kcal / 491 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...