![Mangold-Curry mit Hähnchenbrust Mangold-Curry mit Hähnchenbrust](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E2C77CB2-1001-4160-AFAF-9F7651158B63/Derivates/6a7870d2-e5b1-4735-a3c1-b207ed18bd08.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Öl
- 2 - 2 ½ TL grüne Currypaste (z.B. von Wan Kwai), nach Geschmack
- 450 g Mangold
- 400 g Kokosmilch
- 30 g Sojasauce
- 1 TL Zucker
- 250 g Basmati-Reis
- 500 g Hähnchenbrustfilet, in Würfeln (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2597 kJ / 621 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mangold-Röllchen mit Tomatensauce
1h 30min
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1 Std.
Grünkohl-Curry mit Garnelen
45 Min
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45 Min
Mangoldwickel
1 Std.
Mediterraner Fencheleintopf mit Fisch
50 Min
Gelbe-Bete-Risotto
2h
Kartoffel-Kürbis-Auflauf mit Wirsing und Cabanossi
1 godz. 35 min
Mangoldcremesuppe mit Hack
35 Min
Mangoldrisotto
50 Min
Mangold-Ingwer-Suppe
40 Min
Wirsing-Möhren-Curry
1h 10min