Urządzenia i Akcesoria
Mangold-Curry mit Hähnchenbrust
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Knoblauchzehe1
-
Öl20 g
-
grüne Currypaste (z.B. von Wan Kwai), nach Geschmack2 - 2 ½ TL
-
Mangold450 g
-
Kokosmilch400 g
-
Sojasauce30 g
-
Zucker1 TL
-
Basmati-Reis250 g
-
Hähnchenbrustfilet in Würfeln (4 cm)500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
40 g
Kalorie
2597 kJ /
621 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 8/2017
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mangoldwickel
1h
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45min
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1h
Mangold-Röllchen mit Tomatensauce
1h 30min
Fruchtig-scharfes Karfiol-Wirsing-Curry
50min
Weißes Schwarzwurzel-Curry mit Hendl und Maisbrot
1h 15min
Mangold-Ingwer-Suppe
40min
Vollkorn Mangold-Quiche
1h 30min
Mangoldcremesuppe mit Hack
35min
Gelbe-Bete-Risotto
2h
Mangold-Gnocchi-Salat
25min
Mangoldrisotto
50min