![Crema di topinambur e tartufo Crema di topinambur e tartufo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5ddc1c00-f183-4799-8244-85ac87eed0da/Derivates/9133b3dc-9997-476b-87e5-2873efd5be78.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla bianca
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di topinambur, a pezzi
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- tartufo nero fresco a scaglie q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 736.4 kJ / 176 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri
40 min
Zuppa di cipolle
1 Std.
Purè di sedano rapa con crumble di pomodori secchi
50 Min
Vellutata fredda patate, topinambur e porri
2h
Gazpacho prosciutto e melone
2h 10min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 Min
Crema di barbabietole con quenelle alle erbe aromatiche
1 Std. 10 Min
Purè di topinambur e cioccolato bianco
50 Min
Vellutata di zucca allo yogurt greco
50 Min
Purè di sedano rapa
35 min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 Min
Vellutata di topinambur e salvia
50 Min