![Spatzle alla barbabietola Spatzle alla barbabietola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/280152.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di barbabietola rossa cotta a pezzi
- 2 uova
- 200 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g burro
- 5 foglie di salvia fresca, lavate
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1636 kJ / 391 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10min
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40p
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Gnocchi di pane alla barbabietola su crema allo zafferano
1h
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Gnocchi con la "fioreta"
30min
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30min
Spatzle di zucca con salsiccia
1h
Spatzle con salmone e zafferano
40p
Spatzle agli spinaci
1h
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40p
Spatzle verdi alla carbonara
1h