Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 200 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di cumino nero in polvere
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 500 g di acqua
- 500 g di porri a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di cumino nero in polvere
- 10 g di farina tipo 00
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 50 g di panna da cucina
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1188 kJ / 284 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata di grano saraceno con porri (senza glutine)
1h 40 min
Quiche porri e prosciutto
1 godz. 45 min
Polpettone fagiolini e patate
1h 30min
Torta pasqualina
2h 5min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Insalata di panissa con carciofi
55p
Torta di asparagi
1h 10min
Gnocchi di sedano rapa con Castelmagno
45min
Farinata di ceci (vegan)
2h
Torta salata agli spinaci
1h 30min
Torta di spinaci greca
1h 20min
Torta salata di bietole
1h