![Torta salata ai porri e cumino nero Torta salata ai porri e cumino nero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2520368f-4322-4aed-8a05-77b5cfe45e15/Derivates/90540028-020f-4955-9b96-dc7061ec1501.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 200 g di farina tipo 00
- 2 pizzichi di cumino nero in polvere
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 500 g di acqua
- 500 g di porri a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di cumino nero in polvere
- 10 g di farina tipo 00
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 50 g di panna da cucina
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1188 kJ / 284 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche porri e prosciutto
1h 45min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Torta salata zucca e cipolle con coleslaw autunnale
55 min
Torta salata di grano saraceno con porri (senza glutine)
1h 40min
Insalata di panissa con carciofi
55 min
Torta di spinaci greca
1 godz. 20 min
Quiche di salmone e porri
1h 25 min
Torta pasqualina
2 godz. 5 min
Polpettone fagiolini e patate
1 godz. 30 min
Panissa
45 min
Torta salata agli spinaci
1 godz. 30 min
Torta salata porri e bietole
1 godz. 30 min