Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Burger buns
- 1 tsp olive oil, for greasing and brushing
- 1 tbsp white sugar
- 2 ½ tsp dried instant yeast
- 220 g water
- 340 g baker's flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Patties
- 1200 g water, plus an extra 3 tbsp
- 1 tsp salt
- 100 g white quinoa
- 1 tbsp flaxseeds (linseeds)
- 30 g olive oil, plus an extra 1 tbsp for frying
- 30 g eschalots
- 1 garlic clove
- 1 slice bread, torn into pieces (3 cm)
- 1 pinch ground black pepper
- 400 g canned black beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 35 g walnuts
- 20 g tomato paste
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp sweet paprika
- 2 - 3 tsp poppy seeds
Assembly
- 70 g tomato sauce (see Tip)
- 4 - 8 green lettuce leaves
- 8 - 12 slices fresh tomato
- 1 avocado, flesh only, cut into slices (optional)
- 1 red onion, cut into thin rings (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2546.5 kJ / 606.3 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 69.6 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 734.3 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min
Lentil bolognese
30 min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Vegan mayonnaise
15 Min
Breakfast sausages
1h 5min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 min
Plant-based parmesan
5min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 godz. 20 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 godz. 30 min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min