Urządzenia i Akcesoria
Vegan walnut and black bean burger
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 portions
Składniki
Burger buns
-
olive oil for greasing and brushing1 tsp
-
white sugar1 tbsp
-
dried instant yeast2 ½ tsp
-
water220 g
-
baker's flour plus extra for dusting340 g
-
salt½ tsp
Patties
-
water plus an extra 3 tbsp1200 g
-
salt1 tsp
-
white quinoa100 g
-
flaxseeds (linseeds)1 tbsp
-
olive oil plus an extra 1 tbsp for frying30 g
-
eschalots30 g
-
garlic clove1
-
bread torn into pieces (3 cm)1 slice
-
ground black pepper1 pinch
-
canned black beans rinsed and drained (approx. 250 g after draining)400 g
-
walnuts35 g
-
tomato paste20 g
-
ground cumin2 tsp
-
sweet paprika2 tsp
-
poppy seeds2 - 3 tsp
Assembly
-
tomato sauce (see Tip)70 g
-
green lettuce leaves4 - 8
-
fresh tomato8 - 12 slices
-
avocado flesh only, cut into slices (optional)1
-
red onion cut into thin rings (optional)1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
734.3 mg
Białko
16.9 g
Kalorie
2546.5 kJ /
606.3 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
12.5 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
69.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegetarian chilli
35 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Sweet potato lasagne
1 godz. 20 min
Plant-based parmesan
5 min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 godz.
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Hearty lentil chilli
50 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 godz. 20 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 godz. 30 min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min
Lentil bolognese
30 min