Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil
- 80 g brown onion, cut into quarters
- 130 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 1 celery stalk, cut into pieces (2-3 cm)
- 1 garlic clove
- 25 g dried porcini mushrooms
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 dried bay leaf
- 1 tbsp arrowroot flour
- 1 tsp shiro (white) miso paste
- 1 tbsp tomato paste
- 1 tsp stock paste (see Tips)
- 750 g water
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 10 portions
- Kalorie
- 1643.5 kJ / 391.3 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 12.8 g
Alternatywne przepisy
Mixed mushroom burgers
50min
Plant-based béchamel sauce
10min
Vegan moussaka
1h 50 min.
Jackfruit and mayo sandwich filling
5min
Vegan mayonnaise
15min
Cashew cheddar cheese
3h 10 min.
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Kimchi queso dip
3u. 15min
Plant-based parmesan
5min
Tofu scramble
25min
Savoury potato and onion bake
1h 30min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min