Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de viande de bœuf, émincée
- du sel
- du poivre moulu
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 4 c. à café de mélange d'épices mexicain
- 1 oignon, pelé et coupé en quatre
- 1 cube de bouillon de bœuf
- 200 g de coulis de tomates
- 500 g de haricots rouges en conserve, égouttés et rincés
-
8
tortillas de blé ou de maïs
lub 1 paquet de chips tortilla
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1950 kJ / 465 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Bœuf aux oignons, paprika et gnocchis
30 Min
Curry de bœuf, coco et riz
1 Std. 40 Min
Poulet au gingembre et aux oignons
40min
Poulet au vin rouge
55min
Capellini aux merguez et tomates séchées
30 Min
Curry de porc au lait de coco et riz basmati
50 Min
Porc aigre-doux à la purée
40min
Stifado de bœuf
1 Std. 30 Min
Ragoût de poulet, chorizo et pommes de terre
50 Min
Picadillo à la cubaine
50 Min
Bœuf Stroganov
55min
Bœuf carottes vietnamien
1 Std. 20 Min