Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de cerneaux de noix
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 650 g d'eau
- 160 g de pancetta en tranches, coupées en morceaux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- du sel
- du poivre moulu
- 350 g de pâtes sèches, type spaghetti
- 1 bouquet de ciboulette fraîche, ciselé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3059 kJ / 731 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15min
Pipe rigate gratinés
1h
One pot pasta aux lardons, courge et romarin
35min
Gratin gourmand de macaroni
50min
Gnocchi à l'amatriciana
25min
One pot pasta à la courge, lardons et noisettes
45min
Coquillettes chorizo-comté
15min
Fettucines aux carottes et crème au brie
30min
One pot pasta au bleu et aux champignons
30min
Capellini aux merguez et tomates séchées
30min
Tortellini au bouillon, tomate et basilic
25min
One pot pasta aux tomates cerise et pesto
30min