![Hummus di barbabietola (vegan) Hummus di barbabietola (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/76644FE6-9DE5-41CC-8B57-BD2AD8153421/Derivates/FB7994CC-66F6-43FA-B221-E3323A0A8E17.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- ½ - 1 spicchio di aglio, a piacere
- 250 g di barbabietole rosse cotte a tocchetti (1-2 cm)
- 1 cucchiaio di salsa tahini
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale, preferibilmente integrale
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 2380 kJ / 569 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus di fagioli e yogurt
15 Min
Hummus di ceci
9h 20 min
Formaggio vegano
6 Std. 40 Min
Granola
1 Std. 40 Min
Falafel di fave e ceci
40 Min
Burger di azuki verdi e pinoli al profumo di basilico
20 Min
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55 Min
Hummus di avocado (senza lattosio)
20 Min
Hummus di ceci e broccoli con pane integrale tostato
40 Min
Hummus di ceci neri
1 Std. 30 Min
Hummus di barbabietole
25 Min
Tahina
30 Min