![Strüdel al cavolo nero e gorgonzola Strüdel al cavolo nero e gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FF7B27D0-3E46-4BA8-91AF-9980CA96060C/Derivates/74646a9b-ea13-48aa-a8b1-c76403372031.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di cavolo nero a listarelle
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pasta sfoglia pronta rettangolare
- 200 g di Gorgonzola a pezzi
- latte q.b.
- semi di papavero q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 787.6 kJ / 188.3 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 348.9 mg
Alternatywne przepisy
Crema di cavolo nero e cannellini
50 мин.
Flan ai cavoletti di Bruxelles, speck e Pecorino Romano
1 godz.
Quiche radicchio e bietole
1h 15min
Polenta pasticciata con cavolo nero e formaggi filanti
1h 35min
Ribollita
2h 30min
Burger di cavolo nero
45 min
Quiche ai finocchi e porri
1 godz. 10 min
Lasagne pecorino e cavolo nero
1h 40min
Strudel verza e porri (vegan)
2ч.
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1 godz. 10 min
Quiche radicchio e speck
2h 30min
Torta salata porri e bietole
1ч. 30 мин.