Crema di porri gratinata
TM6 TM5 TM31

Crema di porri gratinata

4.7 (77 ocen)

Składniki

  • 120 g di Cheddar a pezzi
    lub 120 g di Emmental a pezzi
  • 400 g di porri ad anelli (circa 1 cm)
  • 30 g di burro
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di patate, pelate e a cubetti (circa 2 cm)
  • 700 g di acqua
  • 10 g di dado per brodo vegetale
  • 5 g di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
  • 8 fette di baguette (circa 1 cm), leggermente rafferme

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1904.8 kJ / 455.3 kcal
Białko
15.5 g
Węglowodany
47.3 g
Tłuszcz
23.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Błonnik
4.8 g
Sód
948 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy