![Crema di porri gratinata Crema di porri gratinata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/87ef2fe9-9b5c-4668-950d-ee6d85ad468e/Derivates/60c14bd4-6399-4237-b661-a006c9f7f4e0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
120
g di Cheddar a pezzi
lub 120 g di Emmental a pezzi - 400 g di porri ad anelli (circa 1 cm)
- 30 g di burro
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di patate, pelate e a cubetti (circa 2 cm)
- 700 g di acqua
- 10 g di dado per brodo vegetale
- 5 g di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- 8 fette di baguette (circa 1 cm), leggermente rafferme
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1904.8 kJ / 455.3 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 948 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di pane, cavolo nero e Fontina
1 Std. 30 Min
Crema di porri in crosta
45 min
Zuppa di cipolle
1 godz.
Crema di broccoli e Gorgonzola con crostini integrali
40 min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 min
Porri in crema delicata
35 min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50min
Zuppa di cipolle di Cannara
1 godz.
Vellutata di porri
40 min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min
Vellutata di carote e pomodori secchi
40 min