![Crostini con crema piccante ai ceci Crostini con crema piccante ai ceci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/711A3758-8BFA-40BB-B46D-9AA353D15B87/Derivates/76B0A0DC-7670-49C9-9A2C-1063BDEDF73F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 5 filetti di acciuga sott'olio
- 1 peperoncino secco piccante
- ½ cucchiaino di origano secco
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 230 g di ceci in scatola, sgocciolati
- 180 g di acqua
- 16 fette di baguette (120 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1117 kJ / 267 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzanella con mandorle e acciughe
2 godz. 30 min
Crema spalmabile di funghi
35min
Mousse di salmone su tartine di segale
15 Min
Crostini con mousse prosciutto e funghi
2 Std. 20 Min
Crema spalmabile ai 4 formaggi
15 Min
Mousse di formaggio di capra e menta con composta di pere
40min
Danish salate
1 godz. 45 min
Bignè con tre mousse
2 Std.
Crema di fagioli e ceci al profumo di rosmarino
40min
Crostoni saporiti
35min
Crema spalmabile ai pomodori secchi
10 Min
Vellutata di ceci e gamberi
40min