Wersje kompatybilne
Cestini di seppioline e vellutata di cannellini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g di pasta sfoglia pronta rettangolare
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di seppioline tagliate ad anelli
- 2 pizzichi di sale
- 1 scalogno a metà
- 230 g di fagioli cannellini in scatola sciacquati e sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1430.2 kJ / 341.8 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di ceci e gamberi
40min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 分钟
Scampetti con maionese alla senape
30 分钟
Coda di rospo al bacon con salsa ai porri
1h
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1h
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5h 30min
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3h
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1小时 10 分钟
Polpo su farinata di ceci
5h
Capesante in crosta di pistacchi
30 分钟
Crema di ceci con vongole
40min