Wersje kompatybilne
Couscous con albicocche, noci, feta e verdure miste
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di nocciole sgusciate
- 150 g di albicocche secche denocciolate
- 300 g di cipolla, in quarti
- 20 g di spicchi di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva, + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di cous-cous
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), sbriciolato - 600 g di acqua
- 200 g di carote, a rondelle (5 mm)
- 200 g di zucchine, a rondelle (7-10 mm)
- 150 g di peperoni, a pezzi
- 100 g di piselli surgelati
- 200 g di Feta, a dadini (5 mm)
- 2 cucchiaini di prezzemolo tritato, per guarnire (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2607 kJ / 622 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 12.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cous cous dell'orto
30min
Cous cous veloce con verdure crude
20 min.
Cous cous piccante alla menta con frutta e verdura
40 min.
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1h
Insalata di quinoa colorata
35min
Dessert ai frutti di bosco
10 min.
Cous cous spinaci e uvetta
45 min.
Cous cous di pollo al limone con salsa tzatziki
40 min.
Cous cous ai profumi di Sicilia (vegan)
1h 10 min.
Insalata di cereali con ratatouille di verdure e Feta marinata al lime e zenzero
1h
Chawan mushi
35min
Pesce ai sapori dell'India con salsa allo yogurt, patate e verdure
1h