Wersje kompatybilne
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- 1 eggplant (approx. 400 g), cut into pieces (approx. 2 cm)
- ¼ tsp salt, plus extra for sprinkling
- 25 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 1 garlic clove
- 2 tsp tomato paste
- 1 - 2 dashes Tabasco® sauce
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 250 g cherry tomatoes
- 1 pinch sugar
- 300 g tempeh (marinated or plain), cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 4 slices toast
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2070.1 kJ / 492.9 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Błonnik
- 7.8 g
Alternatywne przepisy
Sweet and sour tempeh
50min
Slow cooked chickpeas (TM5)
26h 5 min
Lupini cheese
3h 20 min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20min
Chinese-style drinking porridge
25min
Mediterranean capsicums
2 godz.
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Lentil and mint salad
3h 55min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Tofu scramble
25min