Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried shiitake mushrooms
- 800 g hot water
- 160 g farro
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1200 g water
- 140 g puy lentils
- 100 g white quinoa
- 10 peeled raw prawns
- 3 tbsp olive oil
- 1 tsp sea salt flakes, plus extra to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper, plus extra to taste
- 2 kale leaves, stalks removed and leaves cut into thin slices
- 6 sprigs fresh basil, leaves only, cut into thin strips
- 2 tsp lemon juice
- 2 baby cos lettuce, leaves separated
- 150 g feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 408.5 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 813.1 mg
Alternatywne przepisy
Brussels sprouts with lime crumb
20 Min
Quinoa tabouli
12h 40min
Rainbow bowl
1 Std. 20 Min
Asparagus risotto
40min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2 Std. 50 Min
Baked beans
13h 25 min
Celeriac parmigiana
1 Std. 10 Min
Sweet potato and grain salad
1 Std. 30 Min
Tuna empanadas
2h
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4h 35min
Lentil and mint salad
3h 55min