Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried shiitake mushrooms
- 800 g hot water
- 160 g farro
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1200 g water
- 140 g puy lentils
- 100 g white quinoa
- 10 peeled raw prawns
- 3 tbsp olive oil
- 1 tsp sea salt flakes, plus extra to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper, plus extra to taste
- 2 kale leaves, stalks removed and leaves cut into thin slices
- 6 sprigs fresh basil, leaves only, cut into thin strips
- 2 tsp lemon juice
- 2 baby cos lettuce, leaves separated
- 150 g feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 408.5 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 813.1 mg
Alternatywne przepisy
Baba ghanoush
1h
Baingan ka bharta
1u. 20min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Palak paneer
1h 15 min
Eggplant rotolo
1u. 40min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15 min
Broccoli soup with sage oil
30min
Amritsari dal
26h
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25min
Spring frittata
1h 15 min
Grilled eggplant dip
2h