![Honey ginger tofu with greens Honey ginger tofu with greens](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CBB4F576-6985-4FA0-88F9-64EBCB60B018/Derivates/702865CB-6501-4A93-9313-1E1756098E97.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wakame gomasio
- 50 g unhulled sesame seeds
- 50 g black sesame seeds
- 2 tbsp wakame flakes (see Tips)
- 1 tsp Celtic sea salt (see Tips)
Honey ginger tofu
- 700 - 750 g firm tofu, cut into thick slices (1.5 cm)
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 30 g rice wine vinegar
- 50 g tamari sauce
- 50 g honey
- 40 g mirin
- 1 - 2 tsp Sriracha® sauce, to taste
- 2 tsp sesame oil, plus extra for frying
Greens
- 500 g water
- 1 bunch broccolini, stems only, trimmed and cut into pieces (10 cm); florets reserved separately
- 1 bunch bok choy, stems only, cut into pieces (10 cm); leaves reserved separately
- 50 g red onion, cut into slices (5 mm)
- 100 g sugar snap peas, cut into halves
- 1 fresh red chilli, cut into thin slices (optional)
- fried shallots, for garnishing
- sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2392 kJ / 569.5 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 15.3 g
- Sód
- 1643.3 mg
Alternatywne przepisy
Soba noodle mee goreng
40 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 godz. 30 min
Vegetarian chilli
35 min
Yasai miso ramen
35 min
Mushroom quinoa tartlets with truffle oil
1 Std. 35 Min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1 Std. 50 Min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 Min
Soba noodle and tofu salad
35 min
Herbed mushrooms with pearl barley and roasted hazelnuts
13h 25 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Hoisin tofu with brown rice
50 Min